Жител од Лескоец користел лажен ковид-сертификат за извршена имунизација

На 13.02.2022 година во 00.45 часот, во СВР Охрид приведен е А.И.(20) од охридското село Лескоец. При контрола на угостителски објект во Охрид, извршена во содејство со Државниот пазарен инспекторат, беше констатирано дека тој користи лажен ковид-сертификат за извршена имунизација. Против него ќе биде поднесена соодветна исправа.