20 прекршувања на забраната за движење, 390 санкции за неносење маска

Од 00.00 часот до 04.00 часот (22.05.2021) констатирано е дека 20 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (21/22.05.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 390 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.