20 прекршувања на забраната за движење, 572 санкции за неносење маска (Видео)

 Од 22.00 часот (28.03.2021) до 05.00 часот (29.03.2021) констатирано е дека 20 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (28/29.03.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 572прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.