203 санкции за неносење маска

Во текот на изминатото деноноќие(07/08.01.2021 година) на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 203 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваатмерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.