271 прекршок за неносење маска

Во текот на изминатото деноноќие (31.07/ 01.08.2020) на територијата на Република Северна Македонија  по однос на меркаaта за неносење лична заштита на лице регистриран е 271 прекршок. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел  справување со Ковид -19.