420 санкции за неносење маска

Во текот на изминатото деноноќие (24/25.01.2021 година) на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се  420 прекршоци. 

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид 19.
https://www.youtube.com/watch?v=S7LgKvnwpEE&feature=emb_title