АХВ и ОПМ го издадоа шестиот е- билтен Потрошувачите и храната

Организацијата на потрошувачите на Македонија и Агенцијата за храна и ветеринарство го издадоа шестиот број на е-билтенот „Потрошувачите и храната“. Билтенот се подготвува и издава во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за 2018-та година. Во шесттиот број на е- билтенот можете да прочитате како најлесно да најдете органска храна во Република Македонија со помош на апликацијата Органски свет. Во овој број повеќе и за традиционалната храна, за тоа каков избор да направите да јадете путер или маргарин, многу повеќе и за тоа што се пробиотските производи и какви се нивните карактеристики и за зеленчукот како ризница на здравјето. 

Билтенот можете да го преземете ОВДЕ