Бојан Цветкоски е среќниот фаќач на светиот крст во Коњско

Празникот Богојавление-Водици, традиционално, освен на Градскиот плоштад во Охрид, се одбележува и на другите населени места. 

Со песни и ора се одбележа и во населбата Коњско, каде меѓу 12-мината скокачи, најсреќен беше 17 годишниот Бојан Цветкоски.

Се смета дека оној што ќе го фати крстот ќе има среќа, здравје и благосостојба во текот на целата година.

WebOhrid