Маричиќ: Граѓаните ќе почувствуваат како е да се биде дел од Европската Унија многу порано од предвиденото, со фокус на реализација на Планот за раст и 2030 како индикативна година за приклучување

Заменик претседателот на Владата за европски прашања Бојан Маричиќ учествуваше на денешната конференција организирана од Калеви Сорса Фондацијата на тема

Read more

Продолжен рокот за аплицирање на Конкурсот за доделување месечни надоместоци на самостојни уметници за 2024 година

Поради големиот интерес, а на барање на апликантите, Министерството за култура го продолжи рокот за аплицирање на Конкурсот за доделување

Read more

МОН: обезбедени се средства за исплата на регрес за годишен одмор на вработените во училиштата, општините да постапат согласно дадените насоки

Регресот за годишен одмор за 2023 година треба да им биде исплатен на сите вработени во основните и средните училишта.

Read more