Честитка на генералниот секретар на СДСМ, Кирацовски за Свети Сава

По повод празникот Свети Сава, генералниот секретар на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија Александар Кирацовски, упати честитка до сите припадници на српската заедница во Македонија и до сите граѓани кои го слават денешниот празник.

„Во име на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија и во мое име упатувам срдечни честитки за денешниот голем празник Свети Сава на сите вас кои го празнувате и ви пожелувам добро здравје и квалитетен и спокоен живот.

Македонија има препознатливо богатство на традиции, вредности и различности што ја прават исклучително посебна држава која има со што да се гордее.

Наша заедничка определба е да ги чуваме, негуваме и развиваме таквите вредности и заедно да ја градиме Република Македонија како едно општество на еднакви, слободни и среќни граѓани, со која што сите ќе се гордееме.

Имајте убав празничен ден“.