28/02/2024
Охрид

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид по повод Католички Велигден

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува срдечни честитки до верниците од католичка вероисповед по повод Христовото Воскресение – Велигден.

„Исус Христос воскресна од мртвите, ги победи гревот и смртта подарувајќи им на луѓето неуништлив живот исполнет со голема радост.

Во време на тешка здравствена криза и пандемија да им помогнеме и да ги поддржиме сите оние коишто се наоѓаат во неволја.

Посакуваме празнични денови исполнети со добро здравје, мир, љубов и меѓусебно почитување.

Среќен и благословен празник Христово Воскресение – Велигден!“ – стои во честитката од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид.