ГФК Охрид поразен од Вардар на гостувањето во Скопје

ФК ВАРДАР

2 – 0

ГФК ОХРИД ЛИХНИДОС

16.10.2021 14:00

Прво полувреме
15′ Гол Дејан Блажевски 1 – 0
Ромео Кочоски Жолт картон ’17
25′ Жолт картон Вилдан Керим
Јусуф Аљиу Жолт картон ’30
Љупчо Трпески Жолт картон ’30
Љупчо Трпески Црвен картон ’43
Второ полувреме
2 – 0 Излегува Ромео Кочоски Влегува Иван Настевски ’56
Излегува Јусуф Аљиу Влегува Сашо Шопоски ’56
60′ Жолт картон Ненад Мишковски
64′ Излегува Вилдан Керим Влегува Петар Љамчевски
67′ Жолт картон Дарко Глишиќ
71′ Излегува Кристијан Костовски Влегува Дарко Грозданоски
75′ Гол Дарко Грозданоски
78′ Излегува Давид Велковски Влегува Филип Ѓорѓиевски
78′ Излегува Дејан Блажевски Влегува Ристе Илијовски
78′ Излегува Мартин Блажевски Влегува Оливер Пеев
Излегува Атдхе Мазари Влегува Виктор Наумовски ’85
Излегува Игор Клечкароски Влегува Дарко Цветаноски ’85
Излегува Мурат Адили Влегува Амар Колашинац ’89

 

Почетни состави
1 Филип Илиќ 1 Николче Симоновски
3 Дарко Глишиќ 4 Ајрадин Цуцули
6 Мартин Блажевски 5 Славе Маркоски
7 Вилдан Керим 9 Игор Клечкароски
8 Иван Николов 10 Ромео Кочоски
9 Филип Петковски 11 Мурат Адили
10 Дејан Блажевски 14 Атдхе Мазари
15 Дарко Стојанов 16 Борјан Пановски
18 Ненад Мишковски 19 Глигор Дончев
20 Кристијан Костовски 24 Љупчо Трпески
22 Давид Велковски 27 Јусуф Аљиу
Резервни состави
2 Ристе Илијовски 6 Дарко Цветаноски
4 Филип Ѓорѓиевски 8 Сашо Шопоски
5 Трајче Стојковски 12 Наум Таулоски
11 Дарко Грозданоски 17 Амар Колашинац
12 Лука Стојковски 18 Иван Настевски
16 Петар Љамчевски 21 Виктор Наумовски
17 Оливер Пеев 23 Александар Бакулески