ГФК Охрид поразен од Воска Спорт

ГФК ОХРИД ЛИХНИДОС

1 – 2 ФК ВОСКА СПОРТ

23.10.2021 14:00

Прво полувреме
13′ Гол Игор Клечкароски 1 – 1
Михајло Јакимоски Жолт картон ’16
18′ Жолт картон Атдхе Мазари
Изаир Емини Гол ’44
Второ полувреме
61′ Жолт картон Славе Маркоски 1 – 2
Излегува Елмир Алији Влегува Шпенд Асани ’65
Излегува Арменд Алиу Влегува Енис Дервиши ’73
74′ Жолт картон Јусуф Аљиу
76′ Излегува Славе Маркоски Влегува Виктор Наумовски
76′ Излегува Јусуф Аљиу Влегува Мурат Адили
Игор Паноски Гол ’79
Излегува Изаир Емини Влегува Пајазит Салиу ’80
Излегува Џемиљ Јахији Влегува Ардит Демири ’80
88′ Излегува Сашо Шопоски Влегува Александар Бакулески
Пајазит Салиу Жолт картон ’90
Почетни состави
1 Николче Симоновски 2 Тони Мирчевски
4 Ајрадин Цуцули 6 Христијан Грозданоски
5 Славе Маркоски 9 Елмир Алији
8 Сашо Шопоски 10 Изаир Емини
9 Игор Клечкароски 15 Игор Паноски
14 Атдхе Мазари 17 Михајло Јакимоски
16 Борјан Пановски 20 Џемиљ Јахији
18 Иван Настевски 25 Горан Трајковски
19 Глигор Дончев 27 Наум Вељаноски
24 Љупчо Трпески 33 Арменд Алиу
27 Јусуф Аљиу 99 Бехар Фета
Резервни состави
6 Дарко Цветаноски 5 Пајазит Салиу
11 Мурат Адили 7 Шпенд Асани
12 Наум Таулоски 11 Енис Дервиши
17 Александар Бакулески 12 Филип Лазаревски
21 Виктор Наумовски 21 Ардит Демири
23 Амар Колашинац 22 Благој Истатов
26 Душан Новичиќ 34 Албнор Каба