Грчките автобуси – вообичаена слика во Охрид за католички Божик

Како и секој година, така и оваа, во Охрид за католички Божик најбројни се грчките туристи.  

По синоќешната бадникова прослава во хотелите и останатите угостителски објекти, тие денес „ги паркираа“ автобусите и убавото време го искористија за прошетка покрај Охридското Езеро и посета на културно-историските знаменитости во градот.

WebOhrid