Група ученици нападнале соученик и вработена во струшко училиште

На 28.10.2019 година околу 13 часот, пријавено е дека во кругот на средното училиште „Нико Нестор“ во Струга, група ученици го нарушиле јавниот ред и мир со физички напад врз соученик и врз С.Г. вработена во школото.

Учесниците се повикани во полициска станица и се преземааат мерки за расветлување на настанот.