Хуманитарна акција Дарувај од срце на СДСМ, Црвениот крст и хуманите граѓани

Денеска во Скопје и во градовите низ Македонија се одржа традиционалната хуманитарна акција Дарувај од срце во организација на Форумот на жени на СДСМ, Црвениот крст и хуманите граѓани.

Во Скопје, топла облека, обувки и покривки за најзагрозените граѓани на кои им е најпотребна помош во овие зимски денови беа донирани на пунктот Даре Џамбаз.