Историски час по повод 75 години од смртта на Кирил Прличев

По повод јубилејот – 75 години од смртта на охридскиот револуционер Кирил Прличев, во организација на Општина Охрид и НУ „3авод и музеј“ на 08.02.2019 г. (петок) со почеток во 12:00 часот, во „Куќата на Христо Узунов“ ќе се одржи историски час. За ликот и делото на Кирил Прличев ќе зборуваат вишиот кустос м-р Горан Митрески од НУ „Завод и музеј“ и Кирил Прличев внук на Кирил Прличев.