Иванов на  средба со Могерини, висок претставник на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика и заменик-претседател на ЕК

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска, ќе ја прими Федерика Могерини, висок претставник на Европската унија за надворешни работи и безбедносна политика и заменик-претседател на Европската комисија.