Известување за дозволи за работа во општина Дебрца за време на викендот

Општинскиот кризен штаб ги извества жителите на општина Дебрца, дека на територијата на општината за време на викендот дозволи за работа преку онлајн, телефонски нарачки, поднесоа барање и добија следните трговски друштва:

◽ Спироски СН Дооел- Издеглавје  ☎️+389 71859931

◽ Тупанчески Дооел – Волино ☎️+389 78282008

◽ Перко 2017 Дооел – Лактиње ☎️+389 71942986

◽ БМС-М Дооел –  Оровник ☎️+389 75216712

◽ Коала Дооел – Мешеишта ☎️+389 70856708

◽ Маркет Марија Дооел – Волино ☎️+389 72217060

◽ Криго Дооел – Требеништа ☎️+389 72275913

◽ Викса 2016 Дооел – Белчишта ☎️+389 70483111

◽ Жиго ТП – Песочани ☎️+389 75619145

🚜Земјоделците кои што имаат работна обврска на своите земјоделски површини и на фармите, а кои се наоѓаат во атарот (место на живеење) на селото во кое живеат, може да се движат за време на забраната за движење, исклучиво заради извршување на работните активности без да вадат дозволи за движење.

🚜 Земјоделците пак чии што земјоделски површини или фарми се наоѓаат надвор од селото/градот каде што живеат и треба да патуваат од едно во друго село, при тоа треба да возат по регионален пат, а имаат работни обврски поврзани со производство, задолжително треба да извадат дозвола за движење или да се јават на телефонот 192 во МВР.

👉 Регистрираните земјоделци дозволите ги вадат преку подрачните единици на МЗШВ.