Јубилеј на Музејот „Д-р Никола Незлобински“ во Струга

Музејот „Д-р Никола Незлобински“ во Струга од вчера до 30 ноември, со повеќе ретроспективни изложби посветени на основачот на оваа национална установа – познатиот руски лекар д-р Незлобински, го одбележува 90-годишното постоење …

Nezlobinski

Во спомен-собата на Незлобински денеска (28 ноември) ќе биде отворена изложбата „Во допир со минатото“, додека, пак, утре во Спомен-домот на браќата Миладиновци ќе биде промовирана фотомонографија со фотографии од збирката стаклени негативи на д-р Незлобински.