Ќе се служи света литургија за Водокрст

Дебарско-кичевската епархија ги информира граѓаните дека на 18ти јануари (петок), на Водокрст ќе се служи света василиева литургија во сите парохиски цркви во Охрид, со почеток во 07:00 часот.

Во Плаошкиот манастир „Св.Климент и Св.Пантелејмон“света василиева литургија ќе има со почеток во 08:00 часот.