Кирацовски на летен камп на СДММ: Обезбедувањето на подобра иднина за младите е приоритет за СДСМ

Генералниот секретар на СДСМ Александар Кирацовски, вчера, со младите, на летниот камп на СДММ во Охрид разговараше за актуелни теми и за иднината на Македонија.

Во своето обраќање, Кирацовски истакна дека СДСМ како одговорна партија е цврсто посветена на креирање квалитетни младински политики коишто имаат за цел да обезбедат подобра сегашност и подобра иднина за младите.

„Младите се нашата иднина. Затоа, обезбедувањето на иднината е исполнување на клучните заложби на која било политичка опција. СДСМ ја обезбедува македонската иднина, иднината на младите. Зајакнат и обезбеден е македонскиот идентитет и членството во ЕУ и НАТО. Интеграцијата во ЕУ и НАТО обезбедува отворање на нови развојни линии, нови финдови, нови сериозни странски инвестиции, поголема економска поврзаност со светот. Сето тоа обезбедува повеќе можности за младите и повеќе пари кај сите граѓани“, посочи Кирацовски.

Генералниот секретар Кирацовски се заблагодари на поддршката од младите и порача да ја искористат историската шанса, и на референдум, слободно и демократски да кажат ДА за македонската иднина.

Охрабрен сум од силната поддршка на младите за интегративните и прогресивни процеси. Сплотени, заедно, со другарство и пријателство, одиме напред, Македонија оди напред, рече Кирацовски.