18/05/2024
Охрид

Коалиција на Египќани спроведе хуманитарна акција по повод Велигден

Коалиција на Египќани спроведе хуманитарна акција, која се состоеше од храна, дезифициенти, и други неопходни производи, кои беа доделени на семејства од голем социјален ризик, без разлика на био која припадност, а се со цел продолжениот полициски час петок-вторник, овие семејства да бидат обезбедени со храна и други неопходни производи.
Лидерот на Коалиција на Египќани, им се заблагодарува на сите донатори, и во име на Коалиција на Египќани, на сите православни христијани, им го честита големиот христијански празник Велигден, со желба што поскорешно надминување на состојбата со Ковид-19, мир, соживот и благосостојба.