Локални избори 2021 – официјални резултати Дебрца (втор круг)

Во Дебрца од вкупно 4.350 број на избирачи во избирачкиот список на 28 избирачки места, вкупно гласале 2.852 жители, односно излезноста беше 65,56%, од кои 2.782 се важечки, додека пак 70 се неважечки ливчиња.

Резултати за Градоначалник на општина Дебрца (втор круг):

1.506 (52,81%) – Зоран Ногачески – Група избирачи

1.276 (44,74%) – Игор Крцоски Манце – СДСМ и Коалицијата „Најдоброто за мојата општина“