Локални избори 2021 – официјални резултати Дебрца

Во Дебрца од вкупно 4.350 број на избирачи во избирачкиот список на 28 избирачки места, вкупно гласале 2.849 жители, односно излезноста беше 65,49%.

 

За Градоначалник вкупно гласале 2.849 лица, од кои 2.766 се важечки, додека пак 83 се неважечки ливчиња.

 

Резултати за Градоначалник на општина Дебрца (прв круг):

 

1.053 (36,96%) – Зоран Ногачески – Група избирачи

979 (34,36%) – Игор Крцоски Манце – СДСМ и Коалицијата „Најдоброто за мојата општина“

734 (25,76%) – Сашо Силјаноски – ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Обнова на Македонија“

 

За советници вкупно гласале 2.848 лица, од кои 2.685 се важечки, додека пак 163 се неважечки ливчиња.

 

Резултати за советници во општина Дебрца:

 

908 (31,88%) – СДСМ и Коалицијата „Најдоброто за мојата општина“

809 (28,41%) – ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Обнова на Македонија“

379 (13,31%) – Група избирачи (Димче Андрески)

241 (8,46%) – Група избирачи (Александар Николоски)

200 (7,02%) – ЛДП / ДОМ

148 (5,20%) – ЕМ (Единствена Македонија)