Македонија е на Европско!

Македонската фудбалска репрезентација испиша историја!

Македонија се пласираше на европско првенство за прв пат од осамостојувањето.

Хероите на репрзентацијата на чело со капитенот – големиот Горан Пандев, а предводена од селекторот Игор Ангеловски го изодеа патот до европско и ја израдуваа  целата нација.