Македонија падна на 71 место на најновата ФИФА рејтинг листа

Македонија забележа пад од -3 места и моментално се наоѓа на 71 место на најновата ФИФА рејтинг листа.

Нема промени на врвот од ФИФА рејтинг листата каде се наоѓа водечката тројка Белгија, Франција и Бразил.

Најголем скок минатиот месец забележа репрезентацијата на Катар со +38 места се искачи на 55 место, додека пак најголем пад забележа репрезентацијата на Северна Кореја -12 места, која се најде на 121 место.

WebOhrid