Македонската олимписка делегација продефилира на отварањето на ЛОИ Токио 2020

Македонската олимписка делегација продефилира на отварањето на Летните Олимписки Игри ТОКИО 2020. 

Големата чест да го носат македонското знаме им припадна на џудистката Арбреша Реџепи и таеквондистот Дејан Георгиевски.

Денес од македонските олимпијци настап ќе имат Бројан Бранковски (Настап во спортско стрелаштво 10м. воздушен пиштол, почеток во 13:00 часот.

и Филип Деркоски (пливање – 400 м. пливање слободен стил почеток во 19:38 часот.