Мицкоски го повикува Заев во среда во 20 часот на МРТВ

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, кој го покани претседателот на СДСМ и воедно претседател на Владата, Зоран Заев, на ТВ дуел за отворено да зборуваат за името на нашата држава му предлага да се сретнат следната недела, в среда во 20.00 часот на јавниот државен сервис Македонска телевизија

„Без ракавици и апсолутно држејќи се до вистината, да се оддржи дебата на која ќе разговараме за името, и не само за него, туку и за апсолутно лошата економска состојба, тешкиот живот на граѓаните, за бројните скандали и изневерените очекувања. Јавноста заслужува одговори, а јас немам што да кријам, затоа што во политиката влегов со чест, принципи и достоинство. Така и ќе продолжам во иднина, затоа што вистината нема цена, а граѓаните заслужуваат многу подобро!“, повика Мицкоски на Фејсбук откако од Владата одговорија позитивно на поканата, а како единствен проблем го наведоа прецизирањето на терминот.