Михаил Трендафилов-Нанче: Охрид треба да биде среден како Св.Наум

„Се трудам, се мачам, некако на охриѓани да им доловам што сакам и каков сакам да биде Охрид. И види, одам во Св.Наум и ми „светна“. Па тоа е тоа. Па вака треба да изгледа среден Охрид. Браво за отец Нектариј. Таков градоначалник му треба на Охрид. Пред делата и боговите молчат!“ – истакна во своето видео-обраќање Михаил Трендафилов-Нанче, кандидат за градоначалник на Охрид од Граѓанско демократската унија (ГДУ).