Над 50 милиони заболени од COVID-19

Вкупниот број на заболени од коронавирусот COVID-19 ширум светот го надмина бројот од 50 милиони лица.

До денес, регистрирани се 50,022,190 од кои починати се 1,253,703 лица.

Најмногу заболени лица регистрирани се во САД (10,111,555), Индија (8,497,319), Бразил (5,636,181), Русија (1,753,836), Франција (1,661,853)…

Најмногу смртни случаи има во САД (242,670), Бразил (162,053), Индија (126,116), Мексико (94,323), Британија (48,888)…

Најмногу излекувани има во Индија (7,856,617), САД (6,397,439), Бразил (5,064,344), Русија (1,312,927), Аргентина (1,042,237)…