Нов културен бран во Македонска Каменица и Пехчево: Шенка Колозова со изведби на монодрамата „Благуна“

Проектот чиј продуцент е Семра Хасанаговска, во понеделник ќе има две изведби, и тоа од 12 часот во КИЦ „Романса“ во Македонска Каменица, и од 19 часот во Домот на култура „Јане Сандански“ во Пехчево …

Монодрама „Благуна“ во изведба на Шенка Колозова,по текст на Владо Малески од романот „Разбој“, и во режија и адаптација Шенка Колозова е поддржана од Министерството за култура како програма на манифестацијата „Нов културен бран“.

Проектот чиј продуцент е Семра Хасанаговска, во понеделник ќе има две изведби, и тоа од 12 часот во КИЦ „Романса“ во Македонска Каменица, и од 19 часот во Домот на култура „Јане Сандански“ во Пехчево.