Нови наслови на книги во Библиотека „Григор Прличев“

НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Охридска светлина” – Митре Мангоски Радождански
 • “Ние на Татковината и должиме се’ , таа нам ништо” – Јован Павловски
 • “Шех Вардар” – Ленче Милошевска
 • “Питу Гули” – Кочо Топузоски
 • “Допир од далечина” – Дебора Кертис
 • “Митологија на Словените” – Фрањо Ледиќ
 • “Мерил Стрип…во Скопје 2014” – Аљоша Симјановски
 • “Хитопадеша” – Нарајан Пандит
 • “Сарајановскиот каранфил” – Димитар Башевски
 • “Амаруши” – Ведрана Рудан
 • “Битолски триод” – Владимир Костов
 • “Девојката што ги сликаше облаците” – Данче Галева