Нови наслови во Библиотеката – февруари 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

  • “Моќта на театарот” – Љубиша Никодиновски – Биш
  • “Идеологијата на ренесансната и маниристичка уметност во Италија” – Татјана Филиповска
  • “Македонски писмовници (Епистолари) од XVI и од XIX век” – Михајло Георгиевски
  • “Ракописни збирки во Република Македонија” – Добрила Миловска
  • “Црквата Св. Пантелејмон во Нерези versus Нотр Дам во Париз” – Деспина Ковачева
  • “Јасминка Чакар, пијаното – животен импулс” – Аида Ислам
  • “Востанијата во Македонија”
  • “Предизвици и перспективи”
  • “Книга на записите”
  • “Струшка музичка есен”