Нови наслови во Библиотеката – јуни 2019

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Љубовта е хемија” – Зоја
 • “Ќерките на ноќта” – Едгар Волас
 • “Крешендо” – Бека Фицпатрик
 • “Крилја” – Априлин Пајк
 • “Денес ме има, утре ќе ме нема” – Мерилин Кеј
 • “Огнениот прстен” – П. Д. Бакаларио
 • “Моќта на умот тајната на менталната магија” – Вилијам Вокер Аткинсон
 • “Џорџ и непробојниот код” – Луси и Стивен Хокинг
 • “Од длабочините на заборавот” – Патрик Модијано
 • “Ни чукаат ли срцата за нас?” (книга 3) – Оливера Николова
 • “Книжевноста и политичкото насилство” – Славица Гаџова Свидерска
 • “Богатството на Бермудските острови” – Стив Стивенсон