26/05/2024
Охрид

Нови наслови во Библиотеката – јуни 2019

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Пеколот од детството” – Атанас Бојаровски
 • “Писма до пријателите”
 • “Самракот на идолите” – Фридрих Ниче
 • “Ми чука ли срцето за тебе?” (книга 2) – Оливера Николова
 • “Години на невиност” – Идит Вортон
 • “Подземната железница” – Колсон Вајтхед
 • “Беда и сјај” – Вера Благојевиќ
 • “Создавање ѕвезди” – Синди Џефрис
 • “Приказни од ерата на џезот” – Скот Фицџералд
 • “За принципот на задоволството” – Сигмунд Фројд
 • “Носталгија” – Вера Благојевиќ
 • “Убиство во Ајфеловата кула” – Стив Стивенсон