Нови наслови во Библиотеката – септември 2019

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Патот што е во тебе” – Миле Д. Миќуновиќ
 • “Соѕвездие низ магичниот круг” – Ило Кафеџиоски Кафе
 • “Студ” – Разме Кумбароски
 • “На Македонија со љубов” – Саво Костадиновски
 • “Небесна тишина” – Новица Соврлиќ
 • “Бети, Филип и Бисера” – Саво Костадиновски
 • “Аспекти на карикатурата” – Тоде Блажевски
 • “Шушулеменко” – Константин Дораковски
 • “Езерска” – Ристо Лазаров
 • “Бистем” – Благоја Силјаноски
 • “Распетие на душите” – Драгица Најческа
 • “Се викам Слобода” – Стефан Марковски