Обој го светот портокалово: Крај на насилството врз жените сега!

Обој го светот портокалово: КРАЈ НА НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ СЕГА!

Кампања 16 дена активизам против насилството врз жените и девојчињата која започнува денес, 25 Ноември – Меѓународниот ден на елиминација на насилството врз жените, а трае до 10 Декември – Денот на човековите права.

Зградата на Општина Охрид симболично има да биде осветлена во портокалова боја со цел симболизирање посветла иднина во која нема место за насилство.