Од денес календарски започна пролетта

Денес во 4 часот и 49 минути, на северната полутопка на Земјата календарски започна пролетта. Во исто време на јужната полутопка на Земјата календарски започнува есента.

Пролетта ќе трае до 20ти јуни кога календарски започнува летото.