Од полноќ повисоки цени на горивата

Според најновата Одлука на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија, од вечерва по полноќ малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се зголемуваат во просек за 2,44%.

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, се зголемува за 1,50 ден/лит, во однос на цената утврдена со Одлуката од 24.06.2019 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 68,50 ден/лит.

Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98, на дизелот ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат за 1,00 ден/лит, во однос на цените утврдени со Одлуката од 24.06.2019 година и со тоа, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 70,50 ден/лит, малопродажната цена на дизелот ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 61,50 ден/лит, додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 51,00 ден/лит.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се зголемува за 1,612 ден/кг во однос на цената утврдена со Одлуката од 24.06.2019 година и со тоа малопродажната цената на мазутот М-1 НС изнесува 34,849 ден/кг.