Одбележан Денот на пролетта во ОУ „Григор Прличев“

Денот на пролетта, 21 март беше дочекан со голема радост од учениците од ОУ „Григор“.  Се реализираа интегрирани часови со еколошки содржини, а дел од учениците со секциите спроведоа и еколошки акции.

Имено, учениците од одделенска настава од подрачното училиште „Григор Прличев“ во Населба Рача заедно со учителките: Виолета Кафтан, Наташа Маркоска, Мирјана Христовска, Марија Стојоска и Ружица Размоска традиционално го посетија посетија Благовештенскиот манастир. Учениците уживаа во прекрасната природа, засадија садници со очиња во дворот на манастирот и беа одлично пречекани од домаќините. И покрај дождливото време сепак ја продолжија традицијата.