Одлични резултати за учениците од ОУ „Григор Прличев“ на регионалниот натпревар по физика

На регионалниот натпревар по физика одржан на 10.3.2018 година во Крушево, учество зедоа ученици од основните училишта од Прилеп, Битола, Охрид, Струга, Ресен, Демир Хисар, Македонски Брод, Крушево и помалите места. Учениците од ОУ „Григор Прличев“ од Охрид, се пласираа меѓу најдобрите, освојувајќи ги следните награди:

  • Ева Китрозоска VIII-2 одд – I награда
  • Јана Петреска IX-3 одд – I награда
  • Петар Мишов IX-1 одд – II награда
  • Анастасија Стојаноска IX-3 одд- III награда
  • Ева Бимбилоска VIII-1 одд – пофалница

Ментор на учениците е наставничката по физика Славица Јолакоска Таштаноска.