Охриѓанец бесправно градел викенд куќа во Калишта

ОВР Струга поднесе кривична пријава против М.А.(63) од Охрид, поради постоење основи на сомнение за сторено криивчно дело „бесправно градење“.

Тој, во својство на сопственик на катарстарска парцела во нас.Калишта, без соодветно одобрение и спротивно на основниот проект, започнал со изградба на викенд куќа. Од извршениот инспекциски надзор, донесено е решение со кое на инвеститорот му се наложува да отстрани дел од започнатата градба.