Опожарена нискостеблеста вегетација и овошни насади во близина на авто-кампот „Андон Дуков“

На 27 март оваа година во 11:45 часот во СВР Охрид пријавен е пожар во месноста „Габавци“, во близина на авто кампот „Андон Дуков“ во Охрид. Пожарот зафатил околу 8000 метри квадратни површина со нискостеблеста вегетација и овошни насади, сопственост на Н.Б.(79), Д.Д.(58) и на други непознати лица.

Пожарот бил локализиран и изгаснат од Територијалната противпожарна единица Охрид