Отворено Одделението за издавање книги во охридската Библиотека

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид ги известува читателите и корисниците на нејзините услуги дека Одделението за издавање книги од први септември повторно е отворено секој работен ден од 8:30 до 18:30 часот.

Библиотеката постојано го обновува и збогатува книжниот фонд. Забрзано се работи и на набавката на новите лектирни изданија за основно образование. Тоа е причина повеќе за зачленување на нови членови, додаваат од охридската Библиотека.