Поетско читање на „Литературен клуб Григор Прличев” со поетите гости од Бугарија

П О К А Н А

на

Меѓународна Хуманитарна Поетска Манифестација

„СО БОСОНОГАТА ПО ПАТОТ НА СВЕТЛИНАТА

од 15.09.2018 до 09.10.2018

со мото – „Поетите, Писателите и Уметниците Во Хуманитарна Мисија

посветена на корисниците и штитеници

на Завод за заштита и рехабилитација „Бања Банско– Струмица

Секој со своето присуство како Гост или Учесник во програмата станува дел од Хумантарната Манифестација и дава еднаков придонес за спроведување на Хуманитарната акција. Бидете хумани, добредојдени сте!

Охрид, 06-ти Октомври 2018, 14;00 ч во НУБ „Григор Прличев

Поетско читање на „Литературен клуб Григор Прличев” со поетите гости од Бугарија

Охрид, 06-ти Октомври 2018,  17;00 ч

во НУ Центар за Култура Григор Прличев– Галерија

Финална вечер на Меѓународната Хуманитарна поетска манифестација

Учесници во програмата на Хуманотарната Поетска Манифестација, и дел од хуманитарната мисија се Уметниците:

  • Живко Поповски Цветин – Уметник сликар
  • Петар Нечоски – Уметник музичар- пеач
  • Фолклорен Ансамбл „БИСЕРИ” – Охрид

После Скопје, Кочани, Штип, Прилеп и Кичево, Охрид во Хуманитарна мисија.

Завршна вечер, во Струмица на  09-ти Октомври 18;00 ч НУКЦ „Антон Панов”

Организатор,  Ружа Спасовска