Пожар во атарот на струшкото село Октиси

На 29 март оваа година околу 14 часот, во месноста „Степаница“ атар на струшкото село Октиси, случен е пожар во кој изгорела поголема површина дабова шума и две куќи, сопственост на Б.А. и Ф.Д., жители на селото.

Пожарот е локализиран од Територијалната противпожарна единица од Струга.