Претреси во радовишко, пронајдено оружје

На 19.02.2021 во 07,45 часот полициски службеници од Полициската станица Радовиш, по наредба на Основен суд Радовиш, извршиле претрес во домот и други простории, сопственост на Д.А.(38) од с.Јаргулица, при што било пронајдена и одземена ловна пушка марка „ИЖ“ и 13 патрони калибар 16 мм. Исто така, на 19.02.2021 во 08 часот полициски службеници од Полициската станица Радовиш, по наредба на Основен суд Радовиш извршиле претрес во домот и други простории, сопственост на Т.С.(54) од с.Јаргулица при што биле пронајдени и одземени две ловни пушки марка “Црвена застава“, 51 патрон ловечка муниција калибар 12 мм. и сигнален пиштол марка “Екол“. По целосното документирање на случајот ќе следат соодветни поднесоци.