Претставата „Крик за љубов“ ќе се одигра во Центарот за култура во Охрид

На репертоарот претставата „КРИК ЗА ЉУБОВ“ – ЖОЗИЕН БАЛАСКО, режија Љупчо Ѓоргиевски, САБОТА 20.11.2021 година, почеток 20:00 часот, цена на карта 200 денари, ГОЛЕМА САЛА!

Л И Ц А:

ЖИЖИ ОРТЕГА: Адријана Билаловиќ Тодороска

ИГО МАРТИЕЛ: Никола Тодороски

ЛЕОН: Ивица Цонев

СИЛВЕСТЕР: Горан Стојаноски

Сценографија: Валентин Светозарев

Костимографија: Андреј Ѓоргиевски
Композитор: Марјан Неќак

Превод од бугарски: Љупчо Ѓоргиевски и Кристина Тодороска Петреска

Дизајн на плакат: Валентин Светозарев

Инспициент: Филип Ангеличин – Жура

Стручен соработник за култура: Зоран Левески

Светло: Борис Велјаноски

Тон: Митко Серафимоски

Гардероба: Линдита Мерко, Деса Лазороска

Реквизита: Маријана Николоска, Соња Крстаноска

Сценски декоратери: Кире Ангелоски, Даниел Андрески,

Горан Георгиески, Ѓоко Китоски

Картите по цена од 200 денари на билетарата при НУЦК “Григор Прличев” – Охрид. Телефон за резервации 046/261-063, 075/283-066.

СОГЛАСНО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ПРОТОКОЛИ СО ОГРАНИЧЕН БРОЈ НА ПУБЛИКА!

За влез потребно е да поседувате и приложите еден од следниве документи:

-сертификат/потврда за извршена имунизација (вакцинација) од вирусот SARS-CoV-2, односно вакцинирани со две дози со вакцина против КОВИД-19

-сертификат/потврда за прележан COVID-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето.

-сертификатот/потврдата не се однесува за лица под 18 годишна возраст.