Приведен албански државјанин на ГП „Ќафасан“

На 05.10.2018 година во 23:45 часот на Граничен премин “Ќафасан“, од слобода бил лишен албанскиот државјанин Е.Ѓ.(27), бидејќи истиот евидира во Стоп листата. Лицето е задржано во Полициска станица Струга за понатамошна постапка.